Tarraco Viva tanca la 25a edició com un festival consolidat que mira cap al futur

Comparteix aquest post

Tarraco Viva va tancar la seva 25a edició amb l’aforament complet a la majoria d’actes. El festival es va allargar dues setmanes i es va tancar diumenge 21 de maig a la tarda amb un gran seguiment d’aquelles propostes obertes i gratuïtes, que eren la gran majoria. En aquest sentit, l’organització i el director del festival, Magí Seritjol, apuntaven: “Tarraco Viva és un festival consolidat que mira cap al futur”. La recuperació de les activitats del Camp de Mart, que va atreure un nombrosíssim públic, i l’aforament exhaurit dels espectacles de recreació històrica del Recinte Firal van ser dos dels trets més destacats d’aquesta edició.

L’organització afirmava que “s’han augmentat significativament els públics del festival, tant els visitants locals com els de fora, i que ja s’ha superat totalment la pandèmia”. Això ho demostra el nivell d’assistència als actes, tant els dels caps de setmana com els dies entre setmana, amb activitats ampliades en aquesta edició. La gran majoria dels centenars d’actes es van tancar amb aforament complet. ‘Gent de Tàrraco’, una nova proposta per apropar els personatges reals de l’antiga Tàrraco, va ser, sens dubte, una de les activitats amb més poder d’atracció d’aquest any, amb gairebé tots els passis completament exhaurits. La presència i organització d’una programació especial a la Necròpolis també va fer especial aquesta edició de Tarraco Viva.

Magí Seritjol destacava, així mateix, l’atracció del programa especial que es va dur a terme al Port de Tarragona, amb la col·laboració del Museu del Port, amb un públic molt nombrós, tenint en compte que era la primera edició en què prenien part. Tota la proposta d’activitats als municipis veïns (Altafulla, Cambrils, Constantí, Reus i Vila-rodona) va tenir molta acceptació i, segons Seritjol, va servir “per apropar molts més públics al festival i referma i consolida la voluntat territorial de Tarraco Viva”.

Pel que fa a la meteorologia, la programació va seguir l’ordre previst en la majoria dels casos, exceptuant dues activitats del primer cap de setmana, que es van haver de suspendre a causa de la pluja.

Un gran espectacle de recreació històrica a càrrec dels grups de reconstrucció Projecte Phoenix i Thaleia va servir, el diumenge 21 de maig a la tarda, per posar el punt i final a la 25a edició de Tarraco Viva. Després d’una representació sobre com eren les reunions anuals dels Concilium de la Hispània Citerior a la capital, Tàrraco, Magí Seritjol, va agrair a participants i col·laboradors, sobretot “per la seva entrega i l’esperit de col·laboració, sense els quals no es podria oferir una programació tan àmplia”.

També va agraïr la feina del personal dels diferents departaments de l’Ajuntament de Tarragona, l’Àrea de Patrimoni Històric, Museu d’Història, Patronat de Turisme de TGN, Domini Públic, Servei de Neteja, Guàrdia Urbana, Brigada Municipal i Impremta Municipal. I també la col·laboració constant del Port de Tarragona, la Diputació de Tarragona, l’Associació de Càmpings de Tarragona, la Fundació Mútua Catalana i la Generalitat de Catalunya, a més d’un seguit d’empreses, associacions culturals i tots els museus de la ciutat. Tarraco Viva ja es prepara per la següent edició, el maig del 2024.

altres posts