5 plans per combinar amb Tàrraco Viva

Comparteix aquest post

220 actes presencials i online ompliran els carrers i les pantalles durant la XXIII edició de Tarraco Viva, El Festival romà de Tarragona. Segurament no us quedarà temps per molt més, però entre acte i acte, us volem recomanar plans per gaudir tant de la història antiga com de la ciutat més contemporània

Un tast d’història i de gastronomia. El maridatge perfecte!

Quan surtis amb gana del Pretori, del Seminari o del Circ et recomanem un menú romà al Restaurant Cócula, El Tiberi, El Llagut, Restaurant Seasons o Twins Cerveseria artesana; perquè del 14 al 30 de maig torna Tàrraco a Taula; les jornades gastronòmiques inspirades en la cuina de l’antiga Roma. Hi tastaràs receptes elaborades expressament per l’ocasió que difícilment tornaràs a degustar. Consulta tots els menús

Fotografia de Rafael López Monné

Baixar al mar fins al Serrallo
De la Part Alta al Serrallo. El barri típic de pescadors, on s’hi subhasta per la tarda el peix que es pesca durant tot el dia. Una Tarragona dins de Tarragona. Un barri mariner, pintoresc i amb personalitat pròpia on assaborir els millors peixos i mariscs de la ciutat. Tot fent un passeig fins a arribar-hi, possiblement passaràs per un dels escenaris de Tàrraco Viva més desconeguts: El Fòrum de la Colònia. El nostre Festival és també una manera de recórrer i redescobrir la ciutat.

Si no n’has tingut prou… aquí tens més història i patrimoni!

Ja que has vingut a Tàrraco, et recomanem reservar una visita guiada per la Tarragona romana. Seguint els passos d’Adrià, l’emperador més viatger, un dels guies d’Itinere us explicarà les muralles, el gran temple imperial, el Fòrum de la província, el circ i l’amfiteatre al costat de la mar. Una ruta per conèixer la història de Tarragona mitjançant els principals monuments conservats d’aquella època, moment d’esplendor màxima de la ciutat, que va aconseguir el 30 de novembre de l’any 2000 la declaració de Patrimoni Mundial per la UNESCO pel conjunt arqueològic romà de Tàrraco.

Aprofita els primers dies de platja

Les platges de Tarragona són reconegudes per la seva sorra fina i de color daurat. Tenen un pendent molt suau que permet caminar dins l’aigua o nedar-hi sense riscs. La seva ubicació geogràfica privilegiada convida a gaudir d’un clima temperat durant tot l’any. I un dels mesos més agradables i tranquils per assaborir l’inici de la temporada és al maig. Podeu anar caminant fins la platja del Miracle, l’Arrabassada i, fins i tot, La Savinosa des de qualsevol escenari de Tarraco Viva. O agafar el cotxe de camí a casa fins a la platja Llarga i arribar a la Cala Fonda (més coneguda com Waikiki) i la Roca Plana, després d’una agradable caminada pel Bosc de la Marquesa.

Fotografia de Rafael López Monné

Omple el cistell i l’ànima. Mercats, olors i sabors

Els Mercats a l’Antiga Roma eren autèntics santuaris. I encara ho són avui dia. Al centre de la ciutat hi trobareu el renovat Mercat Central, amb un ambient colorista i vital. Un altre mercat digne d’anar a veure, si més no per l’ambient de vermut que es genera al seu voltant, és el de fruita i verdura, que se celebra els matins de dissabte a la plaça del Fòrum. 
Us expliquem un pla ideal per un dissabte de Tàrraco Viva? Aixecar-vos ben d’hora, venir a Tarragona, fer un bon esmorzar de forquilla, comprar verdura ecològica al mercat i quedar-vos a les activitats programades aquell dia. 

 

Consulta aquí tots els actes del Festival.

altres posts