El més destacat d’aquest festival 2023

Comparteix aquest post

El tema central per a la present edició és la ciutat de Tàrraco, per entendre millor com eren les capitals romanes, el seu urbanisme i també la vida diària de la seva gent. Parlarem del poder i els seus monuments, però també de la gent de Tàrraco, persones com nosaltres, de les quals coneixem el nom de moltes. Però a continuació passem a desgranar els eixos principals i més destacables d’aquesta 25ª edició del festival.

Recuperació dels jardins del Camp de Mart i dels espectacles de recreació històrica al recinte firal. Després d’anys de restriccions sanitàries, recuperem aquests dos espais tan importants del festival. Per una banda, els jardins del Camp de Mart on s’hi faran tallers participatius, la fira de museus i artesans de rèpliques arqueològiques, espai de llibres i altres actes, el 90% dels quals gratuïts. A l’espai del Recinte Firal es recuperaran es espectacles de recreació històrica, un format de divulgació creat pel mateix festival i imatges arqueològiques i digitals creades expressament per a l’activitat.

El centenari de la descoberta arqueològica del suburbi i la Necròpolis del Francolí serà, juntament a la ciutat romana de Tàrraco, el tema central d’aquesta edició. Això vol dir que l’entorn de la Necròpolis tindrà enguany un espai important amb una programació concreta: recreacions històriques, exposició, visites, monòlegs… Presència arreu del territori. Amb ‘Ager et Portus’ se segueix apostant per la presència del festival als municipis del voltant amb presència de patrimoni històric (Altafulla, Cambrils, Constantí, Reus i Vila-seca), a més d’afegir el Port i el seu museu a la programació especial.

Apareixen com a novetats d’aquesta 25ª edició els actes ‘Gent de Tàrraco’ i ‘Viatges al Món Antic’, que engloben una diversitat de formats per gaudir del festival en família i amb noves propostes. La voluntat és acostar la realitat de la gent corrent de la nostra ciutat de fa dos mil anys o descobrir grans espais monumentals i arqueològics de l’antiguitat. I un cop més, el festival col·labora amb el grup de recerca SETOPANT de la URV-ICAC per oferir imatges de l’antiga ciutat creades digitalment.

I l’oferta educativa i social del festival pren enguany una major importància, amb l’objectiu clar d’acostar els més joves a Tarraco Viva i a Tarragona. Enguany col·laborem i coorganitzem activitats amb diverses entitats, entre les quals el Camp d’Aprenentatge, l’IMET, les biblioteques públiques de Tarragona i alguns instituts. Tota la programació del festival es pot consultar a la pàgina web.

altres posts