RECREA LA HISTÒRIA
Cicles Formatius i Batxillerat
Previous slide
Next slide

Educatiu i social

Activitat dirigida a alumnes de Batxillerat i Cicles formatius. Projecte pedagògic d’aprenentatge servei i metodologia participativa per fomentar l’interès del jovent pel llegat històric de la cultura romana de Tarragonautilitzant l’estratègia de la recreació històrica com a eina de divulgació històrica: Interessar els joves en la història i saber-la explicar. Els alumnes han d’acabar fent una recreació històrica d’un tema del món clàssic, treballant les diferents fases del procés que comporta: recerca d’informació, classes i tallers a càrrec d’especialistes, visites a llocs d’interès, elaboració d’un guió històric, assajos i representació final.

Ja s’han realitzat dos projectes pilot amb el CFGS d’Animació sociocultural i turística de l’Institut Vidal i Barraquer: “Grafits: La xarxa social de l’antiguitat” (Curs 2019-2020) i “Convivium: Representació social i ostentació del banquet romà” (Curs 2021-2022). El primer va ser reconegut amb un dels Premis Baldiri i Reixac, en la modalitat Experiències, i el segon es va presentar com experiència d’èxit al I Simposi Internacional de Professionals de l’Animació Sociocultural.

Enguany s’està realitzant la tercera edició. El tema del projecte és “Veïns de Roma”. La recreació que en resulti es mostrarà en el marc de l’edició d’aquest any.

 Data: Dimarts 9 de maig (En el marc de Tarraco Viva 2023: Del 8 al 21 de maig)
Hora: 12h
Idioma: Català
Lloc: Sala d’actes de l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona
+ Info i reserves: tarracoviva@tarragona.cat

Organitza: Festival Tarraco Viva i CFGS d’Animació sociocultural i turística de l’Institut Vidal i Barraquer